oleje rycynowe
0

Skuteczna pielęgnacja olejkiem rycynowym

Jamajski olej rycynowy – co to w sumie jest oraz czym się wyróżnia od zwykłego olejku rycynowego, który możemy dostać w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia korzystniejsze, iż opłaca się właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy posiada sporo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze wykorzystywany jest do wzmacniania jak też kosmetyki włosów. Oprócz tego częstokroć jest też stosowany między innymi do buzi czy rzęs.

Co w takim razie odznacza czarny olejek rycynowy i czemu zakupić olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia styl jego wytwarzania. Jest on mniej szkodliwy dla nas jak również nie zatyka porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też skóry. Po drugie jest to artykuł w zupełności ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olej rycynowy na włosy?

Szczególnie trzeba nie zapomnieć o regularności bowiem bez tego możemy nie wypracować oczekiwanych efektów lub będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W sieci można wyczytać mnóstwo sugestii uzytkowania tego typu preparatów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba precyzyjnie usunąć preparat. Olejek trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olejek ten doskonale sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać żeby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy preparat najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, żeby po kilku tygodniach zobaczyć zadowalające rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to częstość użykowania jest zbliżona. Kosmetyk najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie porządnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku usunąć.
Dowiedz się także o zastosowaniu olejku rycynowego w walce z trądzikiem.

Zobacz również: